Citat

Vid en utarmad flodmynning som en gång var full av liv ifrågasätter Charles Eisenstein samhällets syn på problemlösning – vår impuls att identifiera enskilda orsaker och snabba, globala lösningar i stället för att gå på djupet i de komplicerade frågor som ligger till grund för samhällskriserna vi står inför. Vi behöver berätta för varandra om platserna vi älskar och sörjer för att väcka den empati och det engagemang som krävs för att rädda floderna, skogarna, bergen, korallreven och sjöarna omkring oss. Hästskokrabbor och empati är en sådan berättelse.

Charles Eisenstein skriver och föreläser om ett brett spektrum av ämnen – från politik, ekonomi och miljöfrågor till mänsklighetens kulturella utveckling och hur myter och berättelser påverkar vårt samhälle.

Författare: Charles Eisenstein
Originalets titel: Of Horseshoe Crabs and Empathy
Översättare: Sanna Östergren
Publiceringsdatum: 2020-05-20
ISBN: 978-91-983470-6-7
Antal sidor: 17 sidor (varav 12 sidor text)

BESTÄLL BOKEN:
Du kan beställa Hästskokrabbor och empati till fast pris direkt från tryckeriet eller välja ditt eget pris genom att skicka ett mail till Vide förlag med dina adressuppgifter och betala in valfri summa via Swish till 1230238816 eller till Bankgiro 526-4296.

Omslag

FLER TITLAR I ESSÄSERIEN TANKEFRÖN:

omslag-en-del-av-allt