Next Prev
 

Menu

Nu finns Aktivt hopp på svenska

utdrag

Onsdagen den första maj firades boksläppet av den svenska översättningen av Aktivt hopp: Att möta vår tids utmaningar utan att bli galen på Kafé de Luxe i Växjö. Det blev en härlig kväll med bokpresentation, en videohälsning från författarna Joanna Macy och Chris Johnstone, visning av kortdokumentären Joanna Macy and the Great Turning, gruppsamtal om hur vi vill bidra till den stora omställningen och ett fint avslut med livemusik, bland annat av Omställning Malmös Anton Pettersson med vänner. I vårt gästinlägg om boken på Omställningsnätverkets blogg finns bilder från kvällen.

Dagen efter boksläppet fyllde Joanna Macy 90 år. Om du vill veta mer om hennes inspirerande arbete kan jag rekommendera två fina intervjuer i podcasterna On Being och For The Wild. Där finns också massor av andra spännande och tänkvärda intervjuer.

Nu finns alltså boken äntligen ute i världen, och den går att beställa antingen direkt från oss eller via någon av nätbokhandlarna. Om du är nyfiken på hur den börjar kan du läsa ett utdrag med inledningen och Joannas och Chris nya förord till den svenska utgåvan.