Klimatförändringar, sinande olja, ekonomiska kollapser och massutrotning – ibland är det svårt att ens orka tänka på vår tids sociala och ekologiska kriser. Aktivt hopp visar hur vi kan bli bättre på att möta stora utmaningar med mod, kreativitet och medkänsla. I boken vägleds vi genom en förvandlingsresa inspirerad av mytiska äventyr, modern psykologi, andlighet och holistisk vetenskap. På vägen hittar vi de verktyg vi behöver för att hantera kriserna och spela vår roll i den stora omställningen till ett hållbart samhälle.

Ekofilosofen och filosofie doktorn Joanna Macy har kombinerat akademiska studier inom buddhism, generell systemteori och djupekologi med femtio års aktivism, och blivit en respekterad röst inom freds-, rättvise- och miljörörelsen för sitt arbete med metoden The Work That Reconnects. Läkaren och coachen Chris Johnstone är specialist inom psykologi med inriktning mot resiliens, lyckoforskning och positiv förändring.

Författare: Joanna Macy och Chris Johnstone
Originalets titel: Active Hope – How to Face the Mess We’re in without Going Crazy
Översättare: Maria Estling Vannestål och Sanna Östergren
Omslagsillustration:
Johanna Koen
Publiceringsdatum: 2019-05-01
ISBN: 978-91-983470-3-6
Antal sidor: 330 sidor

BESTÄLL BOKEN:

Läs ett utdragHögupplöst omslagsbild

Omslag

MATERIAL OCH PAKETPRIS FÖR BOK- OCH STUDIECIRKLAR:

För många är det en otrolig lättnad att inse att de inte är ensamma om sin smärta för världen. Att inse att det vi känner är normalt hjälper oss att läka.
~ Joanna Macy och Chris Johnstone

bokcirkel2

Eftersom Aktivt hopp innehåller många praktiska övningar som gärna kan göras i grupp eller två och två är det en bok som lämpar sig utmärkt att läsa tillsammans med några vänner, i en bokcirkel eller i en studiecirkel. Skicka ett mail om du vill beställa fem eller fler böcker till rabatterat pris (140 kr/bok + frakt).

I samarbete med studieförbundet Sensus har översättaren Maria Estling Vannestål tagit fram ett material för studiecirklar, med en guide till fem cirkelträffar, tips på övningar, frågor för reflektion eller diskussion och inspelade meditationer från boken. Studiefrämjandet håller också på att ta fram en handledning för studiecirklar.

FLER TITLAR AV JOANNA MACY PÅ VIDE FÖRLAG:

300omslag-en-del-av-allt