Next Prev
 

Menu

Boksläpp: En del av allt levande och Vindarnas hem

vinter2019

Idag släpps två nya böcker på Vide förlag: Joanna Macys korta essäbok En del av allt levande och Sanna Östergrens krönikesamling Vindarnas hem.

omslag-en-del-av-alltOM EN DEL AV ALLT LEVANDE:

Med utgångspunkt i systemteori, djupekologi och buddhism utmanar ekofilosofen Joanna Macy vår traditionella syn på oss själva som separata individer. Hon menar att vi kan välja vad vi identifierar oss med, oavsett om det handlar om en döende flod, en grupp strandsatta flyktingar eller hela planeten. Genom att vidga självbegreppet utanför hudens gränser blir vi påminda om vår djupa samhörighet med allt levande, en samhörighet som ger oss mod, motivation och uthållighet att stå emot de krafter som förstör vår värld. Det handlar inte om att göra uppoffringar eller agera osjälviskt – när vi ser jorden som en del av oss själva vill vi inget hellre än att skydda den.

omslag-vindarnas-hemOM VINDARNAS HEM:

Genom fyrtionio krönikor som först publicerades i Smålandsposten mellan hösten 2016 och våren 2019 skildrar Sanna Östergren sin resa från ett gammalt slott på den skotska landsbygden till en ö där träden blåst bort, från en enslig stuga på Gotland till älven på andra sidan havet. Vindarnas hem är en liten bok om att gå vilse och hitta hem där man minst anar det.

Här kan du beställa båda böckerna.