Next Prev
 

Menu

Julmarknader, bokcirklar och recensioner

img_7201

I helgen har Det som andra inte ser varit på julmarknadsturné i de småländska vinterskogarna. Det var så kallt att inte ens glöggen tinade fingrarna (nästa år blir det dubbla långkalsonger), men väldigt mysigt. Särskilt roligt var det att ett bokcirkelpaket fick ett nytt hem i Tolg – och i morgon levererar jag ett paket till en annan bokcirkel i Växjö. Är du också med i en bokcirkel? Här kan du ladda ner en bokcirkelguide med intervju och diskussionsfrågor och beställa Det som andra inte ser till rabatterat pris.

Den senaste veckan har också de två första recensionerna av boken trillat in. En annan Sanna på bokbloggen Sannas bokhylla har svårt för berättarperspektivet men kallar den samtidigt ”en rar liten roman” och skriver:

Lite drömsk och med en hel del fina ordvändningar. Det är starka, bitvis mycket elaka, och alltid handlingskraftiga kvinnor i alla huvudroller, diskret feminism när den är som självklarast.

Mona på Boktanken är så här nöjd med sin läsupplevelse halvvägs genom boken:

Översättaren Sanna Hellberg läste boken och tyckte så mycket om den att hon bestämde sig för att översätta den och ge ut den på eget förlag (!). Det tycker jag är modigt. Men jag förstår henne. Det är en otrolig bok – med reservation för att jag inte läst klart den! – som med ett vackert, målande språk beskriver en ung kvinnas fruktansvärda ungdomstid och försök att läka ihop efter att ha lurats att assistera vid sin mors självmord. En så fin text! Jag är stormförtjust så här långt.

img_7204 img_7229 img_7230 img_7212

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*