Next Prev
 

Menu

Det aktiva hoppet sprider sig

ted-bryan-yu-5mezpWin6T8-unsplash

Foto: Ted Bryan Yu

Igår fick vi veta att Sjövik folkhögskola i Dalarna ska använda Aktivt hopp som ny grundbok i ekofilosofi för den eftergymnasiala kursen Kvalificerad vägledare i friluftsliv. Det är så roligt att se att boken och tankarna i den sprids genom kurser, studiecirklar och föreläsningar runt om i landet.

Härom dagen upptäckte vi att Klimatpsykologigruppen tipsar om Aktivt hopp och andra intressanta böcker, filmer, podavsnitt och artiklar på sin hemsida. Där finns också en klimatmeditation att lyssna på. Klimatpsykologigruppen verkar vara ett jättefint initiativ, startat av sociologen Anna-Maria Olofsgård och psykologen Sofia Viotti, som erbjuder föreläsningar och personlig rådgivning inom det tvärvetenskapliga fältet klimatpsykologi.

Den 6 november kl. 18.30 håller Anton Pettersson en workshop kring boken på Stadsbiblioteket i Eslöv. Du kan läsa mer och anmäla dig på Naturskyddsföreningens hemsida. Det verkar också finnas platser kvar på helgworkshoppen i Aktivt hopp som Hillevi Helmfrid och Kristina Lindgren håller i Växjö den 22–24 november.

Hör gärna av dig om du känner till fler evenemang som vi har missat, om du skulle vilja recensera boken, eller om du har planer på att starta en egen studiecirkel och vill beställa fem eller fler böcker till rabatterat pris.