videhem2citat-detsomandra

OmslagNär Claire var sexton år blev hon lurad att hjälpa sin mamma att ta livet av sig. Tio år senare använder hon skogen som tillflyktsort, sin mammas brev som orakel och sin pappas ordbok som referens för att förstå sig på den allt mer komplicerade verkligheten. Hittills har hon klarat sig bra på egen hand, men nu behöver hon någon.

Jag tror att det skulle räcka om en enda person verkligen kände mig. Om en enda person visste att jag tänker konstiga tankar. Att jag ser saker som jag inte borde se.

Och det är dig hon behöver.

Nu får du vara Claire, så ser jag på.

Ni byter perspektiv. Nu är det dig berättelsen handlar om. Hur du åker fast för snatteri och döms till samhällstjänst. Förtrollande, förlamade Evie som du får i uppdrag att besöka. Hemligheterna som viskar bakom väggarna i hennes egendomliga gamla hus. Och vad som händer när skalet mellan dåtiden och nutiden börjar spricka.

Al Brookes bor i en liten by utanför Brighton i södra England. Hon har arbetat som terapeut i tolv år och som frilansskribent under större delen av sitt liv. I juni 2014 utsågs The Gift of Looking Closely till månadens bästa självpublicerade roman av The Guardian och året därpå nominerades den till Polari First Book Prize, ett brittiskt litteraturpris för debutromaner med HBTQ-tema.

Författare: Al Brookes
Originalets titel: The Gift of Looking Closely
Översättare: Sanna Hellberg
Omslagsfoto: Joni Niemelä
Publiceringsdatum: 2016-10–20
ISBN: 978-91-983470-2-9
Antal sidor: 266 sidor

 
BOKCIRKELGUIDE:

Det som andra inte ser är en roman som tar upp flera intressanta teman och väcker många tankar. Eftersom den har visat sig väl lämpad att läsa i en bokcirkel har jag satt ihop en liten guide med en introduktion, en intervju med författaren Al Brookes och tio diskussionsfrågor som förhoppningsvis kan bidra till intressanta boksamtal. Om du vill läsa Det som andra inte ser i din bokcirkel kan du ladda ner bokcirkelguiden och beställa fem eller fler exemplar av romanen till rabatterat pris.

 

RECENSIONER OCH INTERVJUER:

The-Guardian-logo
bbcfour
Triskele_Logo_Books_POS2
bookmuse-logo
Skärmavbild 2016-08-13 kl. 11.43.41

Boktanken logga röd_grå