Headercitat-aktivt-hopp
OM AKTIVT HOPP:

Omslag

Klimatförändringar, sinande olja, ekonomiska kollapser och massutrotning – ibland är det svårt att ens orka tänka på vår tids sociala och ekologiska kriser. Aktivt hopp visar hur vi kan bli bättre på att möta stora utmaningar med mod, kreativitet och medkänsla. I boken vägleds vi genom en förvandlingsresa inspirerad av mytiska äventyr, modern psykologi, andlighet och holistisk vetenskap. På vägen hittar vi de verktyg vi behöver för att hantera kriserna och spela vår roll i den stora omställningen till ett hållbart samhälle.

Författare: Joanna Macy och Chris Johnstone
Originalets titel: Active Hope – How to Face the Mess We’re in without Going Crazy
Omslagsillustration: Johanna Koen
Publiceringsdatum: 2019-05-01
ISBN: 978-91-983470-3-6
Antal sidor: Ca 320 sidor

Aktivt hopp kan förhandsbeställas till boksläppspris (100 kr) fram till den 15 april, för avhämtning under boksläppet på Kafe de luxe i Växjö 1 maj. Boken kan också skickas efter 1 maj för ordinarie pris (120 kr + frakt). Skicka ett mail till oss och tala om hur många böcker du vill beställa.

Macy_Johnstone_Emily–Ryan

Foto: Emily Ryan

OM JOANNA OCH CHRIS:

Ekofilosofen och filosofie doktorn Joanna Macy har kombinerat akademiska studier inom buddhism, generell systemteori och djupekologi med femtio års aktivism, och blivit en respekterad röst inom freds-, rättvise- och miljörörelsen för sitt arbete med metoden The Work That Reconnects.

Läkaren och coachen Chris Johnstone är specialist inom psykologi med inriktning mot resiliens, lyckoforskning och positiv förändring.

 

RECENSIONER OCH INTERVJUER:

The-Guardian-logo

Transition-Network-logo6Alternatives-Journal-Logo-1em-logo2-2

PM94-bannerhead-final_0_0

logo

Skärmavbild 2018-05-31 kl. 13.24.52

On_Being_Logo